بارگاه امامزاده بی‌بی حکیمه (س) که همواره مامن زائران بوده‌است، یک موقعیت خاص جغرافیایی دارد؛ در میان کوه‌هایی صعب العبور، کنار چشمه‌ای جوشان و درست در مرز ۴  استان کهگیلویه و بویراحمد، بوشهر، فارس و خوزستان قرار دارد.

حکیمه خاتون
به گزارش همشهری ‌آنلاین بقعه حضرت بی‌بی حکیمه(س) خواهر امام رضا(ع) و از دختران حضرت امام موسی بن جعفر(ع) در فاصله ۸۰ کیلومتری جنوب شهرستان گچساران در کهگیلویه و بویر احمد، حد فاصل گچساران و بندر گناوه در بوشهر واقع شده‌است. طبق آمار سالانه بالغ بر یک میلیون نفر از سراسر کشور و کشورهای حوزه خلیج فارس به زیارت بارگاه بی‌بی حکیمه (س) می‌آیند.

زیارتگاهی در دل کوه و در مرز ۴ استان + تصاویر و فیلم

زندگی بی‌بی حکیمه (س)

در زمان حکومت بنی‌ عباس که ظلم به سادات فزونی گرفت، گروه‌هایی از اهل بیت (ع) در چند دوره متوالی از مرزهای عراق خارج شدند و خود را به ایران رساندند. یکی از این گروه‌ها کاروانی به سرپرستی احمد بن موسی شاهچراغ(ع) بود که به قصد عزیمت به دیار خراسان وارد خوزستان شدند، اما در بین راه لشکریان مامون به این کاروان حمله کردند و هر یک از این کاروانیان به سمتی رفتند. حضرت بی بی حکیمه (س) پس از شهادت غلام خود به همراه کنیزش در تنگه‌ای در این منطقه پناه می‌برد و در درون غاری مخفی می‌شود و در همانجا بر اثر بیماری جان می‌سپارد.
اهالی گچساران می‌گویند که بی بی حکیمه به دعوت علی بن موسی الرضا (ع) برای دیدار او به همراه گل‌ گل خاتون، کنیز حکیمه خاتون و کاکا مبارک، غلام حکیمه خاتون به ایران می‌آیند و در طی مسیر یا ماموران مامون به آنهاحمله می‌کنند، کاکامبارک کشته می‌شود و بی‌ بی حکیمه و گل‌ گل خاتون به داخل غاری که هم اکنون زیارتگاه است پناه می‌ برند. آرامگاه کاکا مبارک در یک کیلومتری این بارگاه است.

زیارتگاهی در دل کوه و در مرز ۴ استان + تصاویر و فیلم

بخشی از گنبد داخل کوه است

در پایان قرن سوم و اوایل قرن چهارم بقعه این امامزاده به دست ابو محمد حسن حاکم ارجان ساخته شد و در دوره‌های مختلف این کار ادامه یافت. در دوره صفویه هم به دستور شاه عباس نوسازی شد. در سال ۱۰۹۹ توسط حسن علی خان زنگنه و پس از آن عطاءالله بیک مرمت و تعمیر شد و در نهایت به دستور امیر سلطان اویس والی بهبهان بازسازی شد. این زیارتگاه در سال ۱۳۶۶ تحت مدیریت اوقاف کهگیلویه و بویراحمد قرار گرفت و از آن زمان ارائه خدمات عمرانی به آن آغاز شد. فاز دوم عملیات احداث بقعه متبرکه در سال ۱۳۷۱ در ۱۲ هزار و ۷۵۰ متر مربع زیربنا انجام شد و در سال ۱۳۷۲ فاز سوم آن ادامه یافت. طرح جامع آستان بی بی حکیمه تا سال ۱۳۸۰ ادامه یافت و طی آن شبستان، صحن و رواق‌ها و گنبدی به ارتفاع ۳۰ متر ساخته شد که نیمی از آن در داخل کوه است.

زیارتگاهی در دل کوه و در مرز ۴ استان + تصاویر و فیلم

فیلم این زیارتگاه را اینجا ببینید:

بیشتر بخوانید:
قدیمی‌ترین مدرسه دنیا در اصفهان + فیلم
هرمزگانی‌ها یک محله در دبی تاسیس کردند + جزئیات

کد خبر 882725

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • IR ۰۹:۳۷ - ۱۴۰۳/۰۶/۲۹
    3 3
    درود بر این بانوی بزرگوار ان شاءالله شفیعمون باشن در روز محشر